Menneskene du møter under Effektiv bærekraft – Walk the Talk!

Vi er stolte av å kunne tilby internasjonale og nasjonale foredragsholdere som gir deg faglig påfyll og inspirasjon innen bærekraft og samfunnsansvar. Menneskene er håndplukket for å gi deg konkrete innspill til hvordan du kan rapportere effektivt om din virksomhets arbeid, og hvordan det ser ut å kommunisere bærekraftengasjement på en troverdig måte.

Møt dem 15. mars under Effektiv bærekraft – Walk the Talk!

Lawrie McLaren

Lawrie McLaren er seniorrådgiver i Burson-Marsteller Brussel. I over 20 år har han bistått kunder med å navigere innenfor utviklingen av europeisk og internasjonal miljø– og klimapolitikk. Med bakgrunn fra Europakommisjonen, og erfaring med å forhandle på vegne av industrien under FNs klimaforhandlinger, bistår han i dag kunder med å utvikle og kommunisere sitt samfunnsansvar. McLaren har vært med som industriobservatør i flere arbeidsgrupper i både EU og FNs miljøprogram. Han har også skrevet boka “Taking European Environment Policy Into the 21st Century” på vegne av Europakommisjonen.
Portrettbilde Lawrie McLaren

Kaj-Martin Georgsen

Kaj-Martin Georgsen er direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DnB, hvor han har jobbet siden 2010. Før det jobbet han i Terra-Gruppen og som politisk rådgiver i Høyre og Finans-departementet. Han er utdannet fra Sciences Po Paris og University of Chicago.
Portrett Kaj Martin Georgsen

Foto: Stig B. Fiksdal

Caroline D. Ditlev-Simonsen

Caroline D. Ditlev-Simonsen er professor ved Handelshøyskolen BI. Hun er utdannet siviløkonom, har en mastergrad innen Energy and Environmental Studies fra USA og en Ph.D. fra BI. Ditlev-Simonsen har bred og internasjonal erfaring fra næringslivet innen miljø og andre samfunnsrelaterte fagområder. Hun er co-director ved BI Centre for Corporate Responsibility, Associate Dean for BI Executive Master of Management, sitter i Stiftelsesklagenemda og har styreerfaring fra blant annet WWF og Handelshøyskolen BI.
Portrettbilde Caroline Ditlev Simonsen

Olav Kjørven

Olav Kjørven er sjefstrateg for stiftelsen EAT. Stiftelsen er etablert av Gunhild A. Stordalen, og knytter bærekraftig mat og helsepolitikk opp mot næringsliv, vitenskap og politikk. Kjørven har jobbet med internasjonal utvikling i 25 år, blant annet som direktør for offentlig partnerskap i UNICEF og assisterende generalsekretær i FNs utviklingsprogram (UNDP). Kjørven var statssekretær i Utenriksdepartementet fra 2001 til 2005. I tiden som statssekretær arbeidet han med utviklingsspørsmål under daværende utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF). Kjørven har også arbeidet for Verdensbanken og Econ.
Portrettbilde Olav Kjorven

Maria Gjølberg

Maria Gjølberg jobber som Principal Consultant i DNV GL. Hun er tjenesteansvarlig for bærekraftsrapportering og har en unik kombinasjon av akademisk og praktisk erfaring innen samfunnsansvar og bærekraft. Hun har mange års erfaring som rådgiver med oppdrag for norske og internasjonale bedrifter, primært innen bærekraftsrapportering, strategi og risikoanalyse. Maria har vært prosjektleder for flere bærekraftsprosjekter for blant annet DNB, Telenor, Norsk Tipping, FNs Global Compact, Rederiforbundet, Wilh. Wilhelmsen ASA, Veidekke og ABB. Hun er også en erfaren foreleser og innleder på kurs og arrangement for næringsliv, myndigheter og sivilsamfunn. Maria har en doktorgrad i internasjonal politisk økonomi fra Institutt for Statsvitenskap (Universitetet i Oslo). Maria begynner som partner i The Governance Group 1. mai.
Portrettbilde Maria Gjølberg

Kristin Karlstad

Kristin Karlstad har jobbet i Elkem siden 2008 og vært leder for Elkem samfunnskontakt og kommunikasjon siden 2011. Før hun gikk til industrien jobbet hun en periode som rådgiver i Næringsdepartementet samt noen år i oljebransjen. Kristin har en MSc i Internasjonal Politisk Økonomi fra London School of Economics og en Bachelorgrad fra samme universitet.
Portrettbilde Kristin Karlstad

Øyvind Ofstad

Øyvind Ofstad har jobbet som Nordic Corporate Citizenship Lead i Accenture siden våren 2017. Han leder Accentures samfunnsansvarsarbeid i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Før det arbeidet han som Senior Manager i samme selskap. Han har en master i International Peace and Conflict Resolution fra American Univeristy i Washington D.C.
Portrettbilde Øyvind Ofstad

Lars Erik Mangset

Lars Erik Mangset er seniorrådgiver i KLP Kapitalforvaltning hvor han jobber med miljø- og klimaanalyser. Han har tidligere jobbet i DNV GL som forsker og konsulent med ulike problemstillinger innen klimaområdet. Lars Erik har over fem års erfaring fra miljøorganisasjonen WWF hvor han jobbet med nordområdespørsmål, miljøanalyser og rammeverk for bærekraftige investeringer.
Portrettbilde Lars Erik Mangset

Wenche Halsen

Wenche Halsen er administrerende direktør i Burson-Marsteller Norge. Nærmere 20 års byråerfaring som kommunikasjonsrådgiver for toppledere, kommunikasjons- og HR-sjefer i næringslivet, organisasjonslivet og offentlige sektor, gjør henne til en av de mest erfarne rådgiverne i bransjen. Halsens arbeidsfelt er posisjonering, strategiutvikling, omdømmebygging, krisekommunikasjon, mediehåndtering, markedskommunikasjon og internkommunikasjon. Hun har tidligere vært presseansvarlig i SAS, journalist og redaktør i ulike aviser og magasiner, samt leder og rådgiver i de store PR- byråene. Halsen er utdannet journalist med tilleggsutdannelse i ledelse på masternivå fra BI.
Portrettbilde Wenche Halsen

Joachim Nahem

Joachim Nahem stiftet The Governance Group i 2016 og har ansvar for rådgivning og analyser til næringsliv, myndigheter og sivilsamfunn. Joachim har mer enn 15 års erfaring fra FN med myndighetskontakt på bærekraftsmål, anti-korrupsjon og godt styresett. Han er tilknyttet Norsk Utenrikspolitisk Institutt-NUPI og opptrer jevnlig som ekspert i media. Nahem var med på å starte UNDP Oslo Governance Centre i 2003 og har jobbet for FN blant annet i Mongolia, Kongo, Tunisia og ved hovedkvarteret i New York. Joachim er styremedlem i Care (Norge) og ble i 2014 oppnevnt til Åpenhetsrådet hvilket bistår regjeringen i arbeidet med en mer åpen forvaltning. Han er utdannet ved London School of Economics og School of Foreign Service ved Georgetown University.
Portrettbilde Joachim Nahem

Susanne Lende

Susanne Lende er kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marstellers samfunnsavdeling. Hennes kjernekompetanse er blant annet strategiutvikling, analyse, kampanjeutvikling og posisjonering innenfor bærekraft, CSR og samfunnsansvar innenfor næringslivet. Hun har særlig erfaring med politisk kampanjearbeid i skjæringsfeltet mellom fagbevegelse, miljøbevegelse og interesseorganisasjoner. Hun er utdannet journalist og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.
Portrettbilde Susanne Lende

Monica Csango

Monica Csango er kommunikasjonsrådgiver hos Burson Marsteller. Hun har særlig kompetanse innenfor tv-produksjon, innholdsutvikling for film og tv samt medietrening i alle publiseringsplattformer. Csango har 20 års erfaring fra norsk mediebransje: Hun jobbet som tv-journalist i TV2- nyhetene 1997-2011 og har jobbet som sjefredaktør for magasiner i forlagshusene Bonnier og Egmont Hjemmet Mortensen. Hun har også vært produsent og regissør i produksjonsselskapene Nordisk Film & TV og Mastiff, i tillegg til å utvikle konsepter for norske tv-kanaler. Csango har også vunnet flere priser som dokumentarfilmregissør.
Portrettfoto Monica Csango

Young Sustainable Impact

Som en respons til Paris-konferansen COP-21 i 2015, og etter å ha fått nok av all prat og debatt om å skape endring, ble den nå globale organisasjonen Young Sustainable Impact startet av en gjeng engasjerte unge i Oslo i 2016. Handling står i fokus, og de samler nå unge fra hele verden for å utvikle løsninger som skal bidra til å nå FNs bærekraftsmål gjennom entreprenørskap og innovasjon. De fikk i 2018 over 8000 søknader til sitt innovasjonsprogram fra over 165 land. Hvordan fikk de ideen til å være med på å bidra til bærekraftsmålene? Hvordan bygger de en internasjonal bevegelse som engasjerer tusenvis av ungdom verden over? Kom og møt dem 15. mars!
Young Sustainable Impact gruppebilde

Kristian Torgalsen

For Kristian Torgalsen handlet livet om å skate og stå på snowboard. Da en skade satte en stopper for det, begynte Oslo-gutten å lage låter for å døyve kjedsomheten. Låtene ble så bra at produsent Martin Horntveth (ref. Jaga Jazzist, komponert musikk til Himmelblå, Mammom, produsert De Lillos og DumDums siste plater) samlet landets beste musikere som ville være med på laget.

27. oktober 2017 slapp han debutalbumet som ble hyllet av et samlet kritikerkorps og har vært på samtlige lister over Årets Album og Årets Låt 2017, og gått helt til topps på enkelte kåringer. 13. januar gjestet han NRK programmet Lindmo, hvor han fortalte om hvor viktig miljøvern er for han. På landets største bransjetreff, Trondheim Calling, ble han den store «snakkisen» og nå vil «festival-Norge» ha Kristian på besøk.

Han slapp sin første singel i mai 2017, den nydelige «No One Told You», hvor han også har med seg Macedonian Radio Symphonic Orchestra. Låten gikk rett inn på NRK P1s spillelister og Bjørn Eidsvåg la ut en begeistret FB-melding etter å ha hørt låten:
– Noen ganger blir jeg veldig glad på norsk musikks vegne. Kristian Torgalsen er veldig bra. No One Told You har et melankolsk drag, men er sommervennlig. Han synger dritfint; glitrende timing og står aldri i veien for sangen. Flott produsert. Høres jeg panegyrisk ut, så er det fordi jeg er det. Jeg blir inspirert av dette!

På Effektiv bærekraft - Walk the Talk stiller Kristian med keyboardisten Asbjørn Ribe, bl.a. kjent fra gruppa Jim Stärk. Stjernegitaristen Amund Maarud, som er med på albumet til Kristian, har håndplukket sin etterfølger, den svært talentfulle Bergens-gitaristen Erik Rolland (24).
Kristian Torgalsen i studie med gitar